obrázek
obrázek obrázek obrázek obrázek

sobota 27. června 2015

OSOBNOSTI

Všichni je znají, přesto je nutné je představit. Ti, kvůli kterým to všechno začalo. Od obyčejných, kteří jsou pouze vojáky, avšak zmůžou víc, než co by jeden řekl, až po ty, co kují pikle nebo řídí království. Seznam se, přichází ti nejlepší z nejlepších - tedy alespoň v některých oblastech.


Athos, hrabě de la Fère 
(Hratelný - obsazený)
Odvážný Athos je vynalézavý a přirozený vůdce, silný a rozvážný. Ze své minulosti si nese temné tajemství, které často zahání nemalým množstvím vína. Šlechtic, ač svůj titul tají přede všemi, nejlepší ze šermýřů v celé posádce mušketýrů. Má smysl pro čest a přátelství, avšak u něj je nejtěžší vypěstovat si důvěru. Nevěří na románky, ale ani do manželství se nehrne.Ironie v hlase se nedá přehlédnout, je až neuvěření, jak si jde ruku v ruce s trpělivostí, kterou oplývá. Přirozeně. Však je vůdcem mušketýrů.


Porthos du Vallon 
(Hratelný - obsazený)
Velký bojovník a věrný přítel, který žije svůj život naplno. Miluje hraní karet a naneštěstí v něm i podvádí. A ne nijak nenápadně, ba naopak, často jeho falešná hra vyvolá rvačku v nejednom hostinci. Silný muž, jehož zrození a původ jsou opředeny tajemstvím. Vychován ulicí, Dvorem zázraků, kde se naučil mít rychlé prsty a ovládl nemálo triků, kterých užívá dodnes. Rád uzavírá různorodé sázky, obvykle, když je naprosto opilý. Tvrdí o sobě, že má skvělý odhad na charakter. K smrti nenávidí otrokářství a nejraději by zabil každého, kdo něco takového provozuje. Často je to právě on, kdo je první na mizině a má hluboko do měšce.
Aramis 
(Hratelný - obsazený)
Muž fascinujících kontrastů. Na jednu stranu velký milovník na druhou velký bojovník, Aramis dokáže lehce okouzlit a s podobnou lehkostí i zabít. Nemá problém prohnat jakoukoliv sukni, ať nějaké kurtizány či vysoce postavené šlechtičny. Kdo by odolal těm očím a šibalskému úsměvu, co ve skryté nadsázce věstí nebezpečí? Nejedna dáma mu byla schopna propadnout, avšak sám Aramis se zamiloval pouze dvakrát, pokaždé skončil se zlomeným srdcem.


D’Artagnan de Lupiac
(Hratelný - volný)
D’Artagnan je charismatický, impulzivní a velmi odvážný, vždy touží po spravedlnosti. Sem tam má problém s uposlechnutím rozkazu a do všeho jde po hlavě, aniž by racionálně myslel na následky. Je schopný se bít do posledního dechu za ty, které miluje a kterých si váží. Častokrát má problém s penězi a je nucen si půjčit, což ho dostává do dalších problémů, ze kterých ho musí ostatní vytahovat. Touží se přidat k posádce mušketýrů, ale příchod do Paříže mu překazil plány.

Král Ludvík XIII. 
(Nehratelný - NPC)
Dobromyslný a slabý, inteligentní, ale líný, takový je král Ludvík, absolutní vládce Francie. Je spíše figurkou ovládanou těmi, kterým věří. Často si stěžuje na chování ostatních, ačkoliv jeho není jedno z nejvybranějších, sám se ztrácí v politice. Chladné chování jeho matky se na něm podepsalo, častokrát se i nyní chová jako malé rozmazlené dítě. Oporu má v kardinálu Richelieu, kterému bezmezně důvěřuje stejně jako své manželce, královně Anně.

Královna Anna Rakouská 
(Nehratelný - NPC)
Vášnivá se silnou vírou. Velmi touží po románku, který by jí pomohl utéci z blednoucího sňatku s králem, ale pocit zrady vždy nakonec převáží veškeré toulavé myšlenky. Řídí se racionalitou a ze všeho nejraději by byla brána jako jedna z francouzského lidu, ne jako nepřítel ze Španělska, se kterým Francie vede spory a rádoby verzi míru. Snaží se najít cestu k Ludvíkovi, ale zároveň se svou opačnou povahou se od něj snaží dostat daleko. Přese vše ho podporuje a snaží se mu dát dědice.


Kardinál Richelieu 
(Nehratelný - NPC)
Kardinál rád intrikuje a je nemilosrdný a pragmatický, představuje nejmocnějšího muže Francie. Je to ten, kdo hýbe figurkami na šachovnici, kdo řídí kroky krále samotného. Rád vyvolává pocit, že je nepostradatelný a nikým si nenechá ukrást své místo. Sám se nikdy nedopouští vraždy, vždy si najímá lidi, kterým něco takového není cizí. Jeho důvěrným společníkem je milady de Winter, která mu pomáhá i pro své vlastní záležitosti. Nemá přátele, nikomu nevěří.


Kapitán Tréville
(Nehratelný - NPC)
Legendární voják, z kterého se stal kapitán Mušketýrů, blízký poradce krále. Je mužem absolutní ctnosti, příkladný vůdce, ačkoliv má svá tajemství. Rozkazy vykonává prakticky bez připomínek a své muže důsledně vede k dobrému vychování. Nenávidí zradu a pohrdá neférovým jednáním. Nerozumí politice, je však skvělým stratégem a je spokojený s místem, kam patří.

Milady de Winter 
(Hratelná - volná)
Nejtajemnější a nejkrásnější darebák na scéně francouzského království. Milady de Winter je kardinálova tajná zbraň – smrticí a nemilosrdný zabiják, který je schopný zabít prakticky kohokoliv. Muž, žena, snad i dítě. Nemá problém splnit jakýkoliv požadavek a své přestrojení přizpůsobí jakékoliv situaci. Avšak nejlépe jí sedí právě ona šlechtična, za kterou se vydává, i když její kořeny sahají k bídě a chudobě. Její život je jedna velká lež. Ráda si pohrává s city mužů a je schopná je poštvat vzájemně proti sobě. A k smrti nenávidí Athose.

Ninon de Larroque
(Hratelná - obsazená)
Hraběnka nechvalně známá pro pověst svérázné ženy, co odmítá podlehnout společenským pravidlům a vdát se. Velmi chytrá, emancipovaná mladá šlechtična, která se rozhodla poskytovat vzdělání v oblasti umění, filozofie a rozvinutého lékařství ženám ze všech možných společenských stavů. Dívky a ženy jí milují, pro muže je prakticky nedosažitelná. Ráda si vybírá své milence sama, ale zároveň dává jasně najevo, že žádný další svazek z těchto vztahů plynout nebude. Vlastní obsáhlou knihovnu a sama sepisuje své poznatky z různých oblastí vědy.

Marie Medici
(Nehratelná - NPC)
Bývalá francouzská královna, která po snaze o převrat a sesazení svého syna Ludvíka XIII., byla poslána do exilu. Marie je dokonalým příkladem intrikářky, která se za každou cenu touží dostat k moci a koruně, při čemž je schopná jít nejen přes mrtvoly, ale i znehodnotit vládnutí svého vlastního potomka. Ráda hraje na všechny strany a je ochotna na sebe nechat spáchat falešný atentát jen z důvodu, aby vyvolala soucit v očích syna. Na francouzském dvoře není vítána pod pohrůžkou smrti.

Nathan Leblanc
(Hratelný - volný)
Nepřítel mušketýrů na život a na smrt, zástupce kapitána Rudé gardy. Možná i ještě dál. Fanatik, co je posedlý kardinálem Richelieu, který ho vychoval k obrazu svému a jemuž Nathan věří kterékoliv slovo a je pro něj schopen udělat téměř cokoliv. Nebojí se nečisté hry a jisté naplnění existence v něm vyvolávají roztržky s členy královského mušketýrstva. Se ženami to dvakrát neumí, naopak je známý pro svou hrubost a násilné chování. Jeho původ není znám, ale rozhodně nepatří ke šlechticům. Bývá vcelku trpělivý, ale sem tam mu ujedou nervy a při výslechu dotyčného zabije. 

Charon
(Hratelný - volný)
Každý dvůr má svého král. Charon? Ten vládne Dvoru zázraků. Král zlodějů, vrahů, žebráků, zkrátka a dobře té největší pařížské spodiny, kterou zde můžete najít. Je mužem velmi ambiciózním, který se však za několik let vidí naprosto jinde, než je Dvůr zázraků. Touží po normálním životě, ale také po bohatství a uznání, nikoliv zapomnění nebo pohrdání, kterého se mu dostává nyní. Charon je jeden z těch, který se nebojí použít i ty nejhorší prostředky, aby dosáhl svého, jeví se téměř jako bez svědomí. Jeho nejstarším přítelem z dob minulých je Porthos a jeho láskou Flea.

Flea 
(Hratelná - volná)
A každý král má také královnu. Tou Charonovou je Flea. Charismatická dívka, která vyrostla v těch nejtvrdších podmínkách, které jí život mohl nabídnout. Přestože se to tedy před její drobnou štíhlou postavu nezdá, je velmi houževnatá. Mimoto je také skvělá zlodějka, která si s vámi stihne popovídat, obrat vás a vy nezaregistrujete byť jen škubnutí měšce na svém opasku. Na rozdíl od svého milence, Flea je plně oddaná Dvoru zázraků. Bere ho jako svůj domov, ve kterém vyrůstala a který miluje dokonce víc, ne muže. Však kvůli němu také v minulosti neodešla s Porthosem, ač jí to nabízel, ale zůstala jen pouhou zlodějkou a Charonovou partnerkou mezi těmi nejhoršími v Paříži.

Adele Bassette
(Hratelná - volná)
Něžná, na první pohled křehká dívka, za jejíž maskou se skrývá silná osobnost. Ďábelská žena, co je schopna obalamutit snad celý svět a nechat si ho myslet, že její smrt byla konečnou zastávkou. Adele je velmi prohnaná žena, která pro svou smyslnost a andělský vzhled dostane každého. Obtočí si je kolem prstu tak, že si i samotný kardinál Richelieu byl jist její smrtí. Není tomu tak. Adele žije a po odmlce se vrací zpět do Pařížských ulic s jizvou v hrudi po kulce, co měla nadobro ukončit její život.