obrázek
obrázek obrázek obrázek obrázek

sobota 4. července 2015

Constance LaRue

http://the-musketeers-rpg.blogspot.cz/2015/07/constance-larue.html

Divoká. Nezkrotná. Živelná. Plná energie, co by mohla rozdávat. Samá facka, které rozdává jedna báseň. S tendencí neposlouchat, dokud to nezavání problémem, do kterého často spadne právě díky své nebojácnosti a tvrdohlavé povaze. Jeden by až řekl, že něco takového si nejde ruku v ruce s čestností a věrností, ale opak je pravdou. Svého manžela nikdy v životě neprovedla a jen myšlenka na něco takového se jí příčí a znechucuje ji. Snad i pro fakt, že manželství jejích rodičů bylo věrné až za hrob a o podvodu nikdy nepadlo ani slovo. Jenže její rodiče se milovali, to ona? Ne. Necítí ke svému muži lásku a trápí se tím. Její povaha má z části i snílkovskou romantiku, kterou by ráda prožila. Jako z knih, jako z románů, které jí matka jako malé četla. Příběhy o opravdové lásce, kdy se dívce rozbuší srdce šíleným tempem a div neupadá do mdlob. Něco, co Constance nepotkalo a bohužel věří i tomu, že nikdy nepotká. Proč? Je vdaná. Jednoduchý fakt.
Constance Beaux, tak znělo její rodné jméno dříve, než její ruka byla nabídnuta obchodníkovi s látkami, Emílienovi LaRue, za kterého je již čtyři roky provdána. Že tam chybí slůvko „šťastně“? Ano, to je pravdivý fakt, který se zakládá na skutečnosti, že o štěstí a radosti lze jen těžko hovořit a pokud ano, pak s největší ironií.

Constance byla vždy živějším, energičtějším dítětem, co věčně spadalo do problémů. Toulala se dlouho do noci venku, lezla po stromech, dokonce se i prala. Něco naprosto nevhodného pro dámu, jak říkali její rodiče. Měšťanský původ nemá tak daleko k lepší společnosti, do které by se Constance mohla dostat, kdyby se jen trochu snažila. Což byl ten problém. Nesnažila se. Naopak, spíše všechno takové bojkotovala a snažila se nepodrobit se pravidlům, co by jí svazovala. Co by udávala jejímu životu řád a poslušnost, které se vyhýbala na sto honů. Nakonec tento boj prohrála. Rezignace přišla ve chvíli, kdy její matka zemřela na nemoc a otec se skryl do ústraní. V tu chvíli se něco v ní zlomilo. Snad onen fakt, že nechtěla svého otce trápit, ač zemřel nedlouho po její matce.

Svatba přišla brzy, na mladou dívku příliš brzy. Bylo jí sedmnáct, věk, ve kterém se dívky běžně vdávaly a pomalu se připravovaly na mateřství. Constance nikoliv. Mateřství jí nepotkalo z prostého důvodu. Manžel se o ní po milostné stránce prakticky nestaral. Žádná gesta, žádné doteky, jen jedna svatební noc, aby „povinnost byla splněna“, jak sám říkal. Mladá dívka si nestěžovala, zatím netušila, o co se připravila touto svatbou. O pocit lásky, o vášeň ve vztahu, o touhu po tom druhém. Plnila své povinnosti manželky a ženy v domácnosti, ale s poslušností? S tou měla své problémy, což jen potvrzoval fakt, že se připletla nejednou pod nohy mušketýrům, aby je vyplísnila za fakt, že jí málem jejich jednání připravilo o život. Peskování, držkaté odpovědi i facky. Toho se jim dostalo. Z hodné ženušky se stala ta dívka, jakou bývala kdysi. Živelná, plná energie. A ač by si to nepřipustila, tyto chvíle milovala z celého srdce a nevyměnila by je ani za jeden okamžik klidu.

Svůj čas začala trávit v blízkosti posádky královských mušketýrů, smích a jistá rozpustilost jí byli kolegy v těchto dobách. Aramisovo flirtování bylo vždy odmítnuto hned v počátcích, na Porthosovo podvádění v kartách přišla velmi brzo a Athosova chladnost? S tou si nic nedělala. Dobrá, to je lež, vytáčela jí a nejvíce konfliktů vedla právě s ním. Ale co, líbilo se jí to. Nic jí nezabránilo být věrná manželovi, ačkoliv poslední dobou? Něco v ní hlodá. Narůstá. Jistá náklonost vůči jednomu chladnému odtažitému mušketýrovi. A Constance? Má strach.
Přirozená ladnost v pohybech, ta jí byla dána do vínku. Stejně jako umění facek, které rozdává prakticky na potkání, pokud jí někdo urazí nebo se jí něco jen trochu nelíbí. Jakožto žena v domácnosti si osvojila jistý talent vést kuchyň a vařit, uklízet a udržovat pořádek, který je v mnohých ohledech až hranicí k perfekcionismu. Co se týče zbraní? Přirozeně jí půjde lépe šerm než střelba z pistole, neboť tato zbraň je pro její něžnou ručku příliš těžká a tak se stává problémem zamířit a vůbec vypálit, aby se trefila… někam.

Žádné komentáře:

Okomentovat