obrázek
obrázek obrázek obrázek obrázek

pátek 26. června 2015

ZÁKONY

 Neznalost neomlouvá. Pravda, která svět provází… Nu, pravděpodobně od nepaměti. Pro tebe platí to samé. Neznalost zákonů tě neomlouvá, od toho tu jsou, aby sis je přečetl. Jsou jisté hranice, za které se nechodí, které ani prstíčkem nepřekročíš.
Jsou to pouze ty nejdůležitější informace, přesto si je zapamatuj. Proč? Pro tvé dobro. Umíme být pěkně zlí. Horší než ruka církve, co tě s radostí pošle na hranici.

1. Ctít slovo admina budeš neb admin má vždy pravdu...
… A pokud tomu tak není, platí stále bod 1. Samozřejmě to neznamená, že nejsme otevřeni novým názorům, připomínkám, otázkám a podobným věcem. Jsme. Každý dělá chyby a ten, kdo tvrdí, že ne? Ten jich obvykle dělá nejvíc. Přesto je rozhodnutí na nás a pokud my rozhodneme, ať už to bude jakkoliv, je toto slovo nezvratné a poslední.

2. Pravidla psaní na fóru říditi se budeš
Psaní ve hře není žádnou složitostí. Stačí se podívat na předešlé příspěvky. Není to nic těžkého, 5 řádků zvládneš mávnutím ruky. A neboj, nebude to bolet. A pokud ano? Stížnosti nepřijímáme a ruku usekneme.
Jde spíše o to, že tvá postava, ať už je jakkoliv stará, významná, whatever prostě není Mary/Gary Sue. Jistě, jsou tu dosti povolené limity, ale těžko malý zlodějíček přepere mušketýra a celou kardinálovu posádku královských gardistů a ještě je u toho obere o veškeré jejich jmění. Hloupost. Maximálně jim zdrhne. A i tak bude podělanej až za ušima.
Veď své postavy, rozvíjej jejich mysl, ducha a charakter. Dohlížej na ně a neboj se ani žádných nástrah. Ovšem i tady platí zákaz ovlivňování postav ostatních – tuto moc mají jen postavy hrající významnou roli v ději. Smrt je též v našich rukách. A rukách osudu, jak jinak.
Co se týče popisování intimních situací, sexuálních témat, násilí a jiných záležitostí včetně vulgarismů? Nejde se tomu ubránit, je to drsný novověk, kde si nějaká ta nadávka - často ve větším množství - najde své místo na světě. Stejně jako přehršel  znásilnění, smilnění, obcování, sem tam nějaká ta loupež, vražda... smrt? Je to hra, tak ať tě baví. I tak postavy se nemusí dopouštět erotiky den co den. Pokud někdo ale bude opakovaně porušovat i přes veškerá upozornění, toto pravidlo? Rozloučíme se s ním. Pravděpodobně kopancem do zadku.

3. Omezován počtem nebudeš
Znáš ty chvíle, kdy jsi nadšený z nových možností, každou chvíli tě trkne nějaká zářivá myšlenka a kope do zadku, aby sis vytvořil novou – a mnohem víc epic – postavu? Ty okamžiky jsou báječné, ale taky musíš uznat, že není super mít zásobu postav, které tě po čase přestanou bavit. Tvoř si proto postavy s rozumem, logikou a dospělostí. Omezení zde neplatí, ale i tak budeme dohlížet na příhlášky a kvalitní nápad.

4. Úmrtí ve hře, tvorba nových postav a zásahy Ruky osudu
Stává se to. Jedna hloupá nehoda, jeden atentát a tvoje postava má po srandě. Vše záleží na dobré náladě Osudu, který pohybuje šachovými figurkami po desce. Tvá postava může během hry zemřít. Ale neboj se, není to běžný stav, pokud něco, tak spíše dojde k fyzickému zranění. Přesto se to může stát.
Pokud jsi rozhodnut svou postavu nechat zabít jiným hráčem, je důležité, aby o tom věděl minimálně 1 z adminů. Můžeš svou smrt zakomponovat do děje, do probíhající akce. Nebo může zemřít skutečně nějakou náhodou, toto rozhodnutí je už na tobě, ovšem informuj o tom vedení. Také to neznamená, že si budeš zabíjet postavy jako na běžícím pásu a dělat si stále nové a nové. Kdepak, pokud se tak stane, limit na odsouhlasení nové postavy bude v rozmezí 14 dnů až 1 měsíce.

5. Hra a dohrávání
Hra jako taková tě má bavit. Od toho přeci je. Samozřejmě, někdy se stane, že se do toho neskutečně zažereš, i když tě rodiče už podesáté vyhánějí do postele a dialog postav se tak slibně rozvíjí. Ostatně to tu není problém, neboť na dohrání máte libovolnou dobu. Na postech si proto o to více dejte záležet, máte na nich plno času, je však důležité, abyste spravili svého spoluhráče, že ten a ten den napíšete jen jeden nebo žádný post nebo že se s vámi hra trochu povleče, protože nemáte příliš mnoho času, aby dotyčný věděl, jak dlouho bude jeho postava s jinou jinde.

6. Ranění, pobití, mrtví
Páchnou a rozkládají se. Ale... o tom tato kapitola není. Stává se to všude. Hra běží, hráči hrají, ale někteří zaregistrovaní se na všechno vykašlou a pak akorát zabírají místo, které může využít někdo jiný. Proto se sem tam vyhlásí čistka, odklízení mrtvých a umírajících postav. V příslušném článku si budeš moci zapsat postavy, které si hodláš ponechat – a které měly to štěstí, že přežily – stejně jako si zde můžeš vepsat i postavy, co ti jen zabírají čas, místo a ubírají na náladě.
Stejně tak život můžeš nechat ukončit i v rubrice Hřbitov. Pokud si ale postavu přeješ ponechat, jen víš, že dlouho nebudeš moci hrát, stačí se ozvat v rubrice Vězení, kde nahlásíš své postavy a důvod nepřítomnosti. Lehké, že? Může se stát, že se nestihneš do čistky zapsat. V tom případě oznam adminům svůj důvod nepřítomnosti a my rozhodneme, zda ti postavu vrátíme.

7. Mise
Akce tu jsou pro tebe. Malé zpestření hry, které je vždy předem ohlášeno pro naplánování si volna z tvé strany, máš-li v úmyslu se připojit. Nejsou povinné, ale samozřejmě tě na nich rádi zříme. Můžou být zaměřeny kolektivně, ale mnohdy se může stát, že se budou týkat pouze jedné nebo dvou frakcí, i když se můžou navzájem prolínat s vícero druhy obyvatel. Jde především o zábavu, posouvání děje vpřed a násilí?
Tomu se zde nejspíš taky nevyhneš.

Pár slov na závěr
Veškeré své dotazy směřuj na adminy, k čemuž můžeš využít rubriku Dotazy a připomínky. Pokud ani jeden z nich není v dosahu a na email neodpovídá, není problémem se poptat ostatních hráčů. Kolikrát dokáží zodpovědět otázku a předejít tak komplikacím z tvého vlastního rozhodnutí.
Neboj se vyjádřit i svůj názor a nápad, ale vše s taktem a slušností. Dbej na to, že adminům nemusí tvůj nápad vyhovovat, co se děje týče, ale to neznamená, že je svým způsobem špatný. Proto se nevztekej a popřemýšlej dál, jistě jsi hlavička šikovná.
Pokud máš nějakou změnu v profilu, též se neboj ozvat. Není takový problém něco opravit. Je-li to vše? Pak vzhůru do hry.